Column Talent Gevonden Januari 2013

Door Jaap Luikenaar * 

Wie in de haven werkt, heeft de afgelopen weken ongetwijfeld met een bog smile op zijn gezicht gelopen. Stoere taal op nieuwjaarsrecepties en verjaardagsfeestjes. En misschien wel een lange neus naar mensen zonder havenbaan, maar elders. Vlak voor de jaarwisseling maakte de baas van de haven, Hans Smits, immers mooie jaarcijfers bekend. Tegen de stroom in. Want terwijl overig Nederland in crisissfeer is, zorgden haven en industrie voor een kleine twee procent groei. Voor wie twijfelt aan de power van de havenbranche nog even dit: het gaat niet om een toevalstreffer, want de vooruitzichten voor dit jaar zien er zelfs nog florissanter uit. Tsja, je zult maar in de haven werken. Wat een bofkont. 

Dat is even andere koek. Want niet zelden moeten mainport-medewerkers zich verdedigen tegen schampere opmerkingen. De haven? Mmmm, niksan, kweenie hoor, of meer van dat soort vage reacties hoor je vaak terug. Een baan in de haven, laat staan een carriére, staat niet in de top-tien van de meest hippe beroepen. Niet bij jongeren, maar ook niet bij hun ouders. Een baan in de design- of filmwereld, bij radio of tv, in de toeristische sector of entertainment, bij een internetbedrijf of modieuze kapsalon staan zondermeer hoger in de pikorde. Opleidingen voor dergelijke beroepen zitten vol. Puilen soms uit. Maar de vooruitzichten na de diploma uitreiking zijn niet al te rooskleurig. De allerbesten  en de echte fanatieke doorzetters uitgezonderd natuurlijk. 

Baanzekerheid, baangarantie, in ieder geval een startgarantie. Dat is wat haven en industrie in petto hebben voor jongeren die een technische opleiding volgen en deze met succes afronden. Wie een opleiding aan het Procescollege of het Maintenance College volgt wordt door een grote groep bedrijven van wereldnaam en –faam in de watten gelegd. Klinkende bedrijfsnamen als Shell, Exoon Mobil, BP, Q8, Imtech, Mourik, Spie, Huntsman, Lyondell en Neste Oil, staan vierkant achter de opleiding en geven grote support, Met zo’n diploma op zak kom je straks bij ieder van die bedrijven zeker binnen. Er zijn maar heel weinig sectoren met een dergelijke drempelloze, haast zorgloze, aansluiting van opleiding op werkplek. 

Deze Jongerenspecial van Talent Gezocht geeft volop informatie over de kansen die de haven biedt voor wie opleiding volgt of wil gaan volgen. Haven en industrie zijn op zoek naar talenten. Tegen de stroom in. Want één ding is zeker: als we met zijn allen weer uit het economische dal opkrabbelen – en voor de haven betekent dat een veelvoud van de huidige 2 procentsgroei – dan zijn nieuwe verse krachten harder nodig dan ooit. 

Gek eigenlijk, zo”n column: het lijkt warempel wel een advertentie of een verkooppraatje.

Wat daar ook van zij: schuif deze jongerenspecial eens bij uw zoon of dochter onder de neus. En als je nou zelf zoon of dochter bent: laat het je ouders dan eens lezen. Ze zullen verrast opkijken en jij weet inmiddels wel beter.   

*) Jaap Luikenaar is directeur van EIC Mainport Rotterdam, de havenexcursiefabriek voor het onderwijs en organisator van gastlessen en lespakketten over de haven. Zie ook www.eic-mainport.nl .

Column Archief

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29