Column Talent Gevonden Oktober 2010

door Jaap Luikenaar *

‘De salarissen in de petrochemie liggen ruwweg ergens tussen de 50 en 65 duizend euro’, zo hoorde ik onlangs Indorama-directeur Bert Held zeggen. We stonden in de controlekamer van zijn chemische bedrijf dat grondstoffen maakt voor bijvoorbeeld cola flessen of de voetbalshirtjes van Feijenoord en Oranje. PET heet die grondstof. Een procesoperator tuurde daar wat onderuit gezakt op een tiental monitoren vol metertjes. Die geven aan of temperatuur, verhouding van chemische grondstoffen in orde zijn en staan in verbinding met allerhande kleppen en regulatoren om de bedrijfsinstallaties draaiende te houden. Verantwoordelijk werk. Zeker. Op zijn desk een bordje kipkluifjes. Haast amusant was het om de reacties op dat jaarsalaris te zien van de circa twintig leraren voortgezet onderwijs onder zijn gehoor. Gekuch, gefrons, ongelovige blikken en iemand die zijn hart hardop liet spreken: ik zou zo willen ruilen… eindelijk af van al dat vergader op school.’ De procesoperator draaide eens wat op zijn stoel. ‘Het is nu lekker rustig, maar je moet eens weten wat er allemaal moet gebeuren als we een melding of waarschuwing krijgen dat iets mis dreigt te gaan. Dan moet iedereen vol aan de bak en heb je alle opgedane kennis nodig’. Het is na je mbo-opleiding dan ook zo’n tien vijftien jaar werk voordat je het hele proces goed in de vingers hebt.

Over salarissen – en überhaupt over werken in de haven of de industrie – heersen nog veel verouderde, achterhaalde beelden. Nou is dat natuurlijk geen doodzonde, maar wel als het docenten in het (beroeps)onderwijs betreft. Bijblijven, contact houden met branches of sectoren waarin je leerlingen mogelijk later gaan werken is superbelangrijk.

Er zijn veel factoren die bepalen waar iemand later gaat werken, welke baan of welke studierichting hij of zij kiest. Veel toevalligheden ook. Maar een hint van de docent kan doorslaggevend zijn, net als het uiteindelijke fiat van de ouders natuurlijk. Goed dus dat de haven zich niet alleen op leerlingen maar ook op docenten richt.

Achterhaalde of eenzijdige beelden. In de controlekamer hoorde ik er nog één. Voor wie van huis uit een voorliefde heeft voor regelmatig werk (nine to five) is het goed om te weten dat de zogenaamde ‘onregelmatigheidstoeslag’ in de petrochemie doorgaans zo’n 25 – 30 procent kan bedragen. Bij dat soort percentages kijk je toch anders tegen ploegendiensten met avond- of weekendwerk aan. Okay, misschien niet als je een groot gezin achter je hebt. Maar ‘vol continu’ is toch een heel aanlokkelijk begin van je loopbaan. Stel, je komt net van je opleiding af en bent nog ongebonden aan hypotheek, partner en kind. Financieel gezien kun je zo in die eerste paar jaar van je werkzame leven met onregelmatige diensten toch lekker binnenlopen.

Combineer zo’n salaris eens  met een mogelijk uitzicht op werken in het buitenland – chemieconcerns opereren wereldwijd en hebben vaak een Amerikaanse, Indiase of Chinese eigenaar  - en je hebt als jongere een interessant verhaal op een verjaardagsfeest of aan de bar.

Kortom, op zoek naar jong talent? Kijk dan eens in de klas van een docent die enthousiast is bij zo’n bedrijfsbezoek. Of, beter nog: ga zelf als bedrijf een vaste relatie aan met een school. Denk overigens niet dat u dan de eerste bent. Velen zijn u al voor gegaan. En reken maar dat  personeelsmanagers van deze bedrijven uiteindelijk sneller kunnen roepen: talent gevonden!

Column Archief

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29