Girls Day in de haven

Girlsday met een echte “haven hightea”

Hoewel steeds meer meisjes in het voortgezet onderwijs kiezen voor exacte vakken, het aantal bèta/technische studenten toeneemt en steeds meer bedrijven nut en noodzaak zien voor het vroegtijdig interesseren van meisjes voor bèta/techniek en ICT, blijft aandacht voor dit thema nodig, met name in het vmbo en mbo.

Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseert daarom jaarlijks Girlsday. Tijdens dit evenement Girlsday nemen meisjes deel aan excursies en/of doe-activiteiten bij uiteenlopende bèta/technische en ICT-bedrijven en (onderzoeks-)instellingen of technische/ICT-afdelingen door heel Nederland.

EIC onderkent het belang om meisjes te interesseren voor  bèta/techniek en ICT. Daarom hebben we ook dit jaar weer deelgenomen aan de Girlsday. Meisjes uit verschillende klassen van het VMBO van het Scheepvaart en Transportcollege kregen een gevarieerd programma aangeboden over de haven en industrie. Nadat zij in de ochtend onder begeleiding van vrouwelijke medewerkers van het Havenbedrijf Rotterdam de verkeerscentrale en een patrouilleboot hadden bezocht ,stond in de middag een bezoek aan de haven en het EIC op het programma.

Op de havenexpositie van het EIC werd onder begeleiding van een EIC gids kennisgemaakt met de verschillende sectoren en beroepen in de haven. Vervolgens werd in het chemielab ogenschaduw gemaakt. Daarna werd een echte “haven hightea” aangeboden die de leerlingen zich goed lieten smaken! Bovendien stond een ontmoeting met twee vrouwelijke medewerkers van havenbedrijven op het programma. Mirjam Kleine van Wilhelmsen Ships Service en Bianca Geysendorpher van VAT Logistics. De leerlingen gingen echt met hen in gesprek en stelden dit onderdeel van het programma dan ook zeer op prijs. Er werden veel vragen gesteld over beroepen in de haven die door Mirjam en Bianca, met allerlei praktijkvoorbeelden konden worden beantwoord. De leerlingen reageerden enthousiast en betrokken en zo kijken we met elkaar terug op een geslaagde Girlsday 2014!

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29