Havenprogramma (VO)

Ken je stad, ken je haven!

Ontdek en beleef de wereld van de Rotterdamse haven!

VO-Leerlingen in Rotterdam Zuid kunnen vanaf 2018 kennismaken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken. De Rotterdamse haven is van groot belang voor de Nederlandse economie en is een haven van wereldklasse. Veel jongeren hebben nog geen beeld van de Rotterdamse haven, terwijl de loopbaanperspectieven in de haven goed zijn.

Het Havenprogramma VO wordt scholen in Rotterdam Zuid die betrokken zijn bij het Nationaal Programma Rotterdam Zuid in 2018 en 2019 kosteloos aangeboden, inclusief het busvervoer. Het gaat per jaar om  één leerjaar voor één onderwijstype.  Nationaal Programma Rotterdam Zuid maakt dit programma mogelijk. EIC Mainport Rotterdam, het educatief informatie centrum van de haven, organiseert het programma en voert het uit samen met de scholen.

Het “Havenprogramma Voortgezet Onderwijs(VO)” ondersteunt leerlingen bij het maken van hun profiel- en sectorkeuze en de keuze voor vervolgopleidingen en banen. De haven dient daarbij als context voor leerlingen om hun talenten te ontdekken en om een bewuste opleidings- en beroepskeuze te maken (LOB). Ook sluit het programma goed aan op de vakken aardrijkskunde, economie, natuurkunde, scheikunde techniek en technologie.

Het programma bestaat uit drie onderdelen: voorbereiding op school ( lesmaterialen voor de onderbouw en de bovenbouw leerlingen zijn beschikbaar), de havenexcursie en de afronding op school.

Tijdens het havenprogramma maken de leerlingen kennis met de dynamiek en veelzijdigheid van de Rotterdamse haven. Ze gaan op bezoek bij verschillende bedrijven, maken kennis met de medewerkers en de werkzaamheden. Bij het EIC maken ze met gebruik van een app en interactieve games kennis met de verschillende sectoren in de haven. Bovendien kunnen ze actief aan de slag met opdrachten in het chemie-of technolab.

Klik hier voor de folder

Meer informatie of aanmelden?
Geïnteresseerd, of heeft u nog vragen, wij staan u graag persoonlijk te woord! U kunt vragen naar Frits Luijten: 06-54781574 of 0181-296029,of via f.luijten@eic-mainport.nl of vraag direct een excursie aan vermeld  a.u.b. bij het onderwerp “voorbereiding en en verwerking” Project Havenprogramma VO

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29