McPort Event

EIC organiseert jaarlijks in samenwerking met bedrijven en mbo en hbo opleidingen het McPort Event in het EIC-gebouw in Rozenburg. Leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo uit de regio Rotterdam-Rijnmond bezoeken de Rotterdamse haven om zich te oriƫnteren op een vervolgopleiding, (snuffel) stage of hun toekomstige beroep. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want de verwachting is dat de vraag naar goed opgeleid personeel in de haven de komende jaren toeneemt.

Criteria voor deelname zijn:

  • VMBO kader of hoger (leerjaar 4)
  • HAVO (leerjaar 4 of 5)
  • VWO (leerjaar 5 of 6)
  • verplichte gastles
  • 1 of 2 groepen van 25 leerlingen per school maximaal 50 leerlingen

Het Mc Port programma bestaat uit een carrousel met verschillende activiteiten die per onderdeel ca. 30 minuten duren:
Ter voorbereiding op het evenement gaan gastdocenten op bezoek op school om leerlingen te vertellen over het belang van de Rotterdamse haven. Ook worden er vragen voorbereid om tijdens McPort te stellen aan medewerkers van bedrijven en opleidingen. Op de dag zelf worden de leerlingen met bussen naar het EIC gebracht waar ze een havencarrousel aangeboden krijgen die bestaat uit:

Een beroepen- en opleidingen markt. Hierbij zijn ca. 15 bedrijven uit de haven en industrie en de MBO-opleidingen Albeda, STC en Zadkine en Hogeschool Rotterdam aanwezig. Leerlingen kunnen met hun vragen over werkzaamheden, beroepen en opleidingen terecht bij de medewerkers van bedrijven en bij docenten/voorlichters of studenten van de mbo en hbo- opleidingen.

Verschillende doe-activiteiten. De leerlingen gaan actief aan de slag met opdrachten in de techniek, chemie en logistiek.

Beroepen Challenge. Presentator Dave van der Wal gaat samen met de leerlingen in gesprek met verschillende medewerkers van bedrijven over hun beroep.

Dit alles bedoeld om de leerlingen te stimuleren om serieus na te denken over hun talenten en hun mogelijke toekomst in de Rotterdamse haven!

Het McPort Event wordt georganiseerd door het EIC i.s.m. bedrijven en opleidingen in de regio Rotterdam. Bedrijven ondersteunen McPort financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden krijgen.

Voor meer informatie

Laurent van Luik
L.vanluik@eic-mainport.nl
0181- 29 60 27

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29