Motor van je carriere

Excursiebus EIC promoot mogelijkheden havencarrière

Veel groepen scholieren en studenten die via het EIC een excursie per touringcar door het haven en industriegebied maken, doen dat in een nieuwe kleurige promotiebus van de campagne ‘De Rotterdamse Haven. Motor van je carrière’. Het is de slogan van een arbeidsmarktcampagne die in september 2011 van start is gegaan. De campagne wijst jongeren, docenten, decanen en ouders wijst op de aantrekkelijke toekomstmogelijkheden voor jongeren die kiezen voor een opleiding (en later een baan én een carrière) in de haven.

De excursies, gastlessen en andere projecten van het EIC zijn vooral bedoeld als (eerste) kennismaking met bedrijven in de haven. Wie geïnteresseerd is in meer dan alleen zo’n kennismaking  en een vervolgstap wil zetten kan doorklikken naar de website van de campagne. Daar is allerhande informatie te vinden die bezoekers doorverwijst naar websites over relevante opleidingen aan middelbaar en hoger onderwijs, stageplaatsenmen vacatures in de haven, transport, logistiek, distributie en in de chemische-, proces- en maritieme industrie.

www.motorvanjecarriere.nl

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29