VIP-tours

VIP-excursies voor
leerlingen vmbo-techniek

In samenwerking met het Proces en Maintenance College Rijnmond (PMR) organiseert  het EIC jaarlijks ongeveer twintig zogenaamde VIP-tours naar bedrijven in de (petro-)chemische industrie en in de onderhoudssector. Het gaat om leerlingen van vmbo-techniek 3 en 4  uit de regio Rotterdam/Rijnmond/Dordrecht die later van plan zijn te werken in de technische en in de industriële sector. Na hun vmbo-diploma gaan de leerlingen dan naar het Proces en Maintenance College (PMR). 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Binnen PMR werken Albeda, Zadkine en het Scheepvaart en Transport Colege samen en leiden jonge mensen op voor banen in de procesindustrie (zoals procesoperator) of in de maintenance (= onderhouds)branche (zoals onderhoudsmonteur of –technicus).
Veel  vmbo-scholen hebben al een samenwerkingsrelatie met één of meer bedrijven uit het Rotterdamse  haven- en industriegebied. Deze samenwerking houdt in dat medewerkers van het bedrijf gastles geven op school en dat de scholieren van tijd tot tijd op werkbezoek gaan bij het bedrijf. Ook kan het om (meeloop- of snuffel-)stages gaan. Bedrijf en school overleggen onderling hoe ‘innig’ de samenwerkingsrelatie is.

Voor meer informatie: kijk op www.procescollege.nl of www.maintenancecollege.nl

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29