Wereldhavendagen 2017

Ontdek de wereldse haven in en rondom het EIC in Rozenburg.

Op zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 is er tijdens de Wereldhavendagen in en rondom het EIC op de Landtong in Rozenburg van alles te beleven! Een spetterend programma over de dynamische wereld van de haven, industrie, innovaties en natuur.

Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar “Werelds”.De Rotterdamse haven wil de beste haven van de wereld zijn. In de haven bruist het van nieuwe ideeën en van concrete innovaties op het gebied van logistiek, industrie en energietransitie. Tijdens de Wereldhavendagen laten we die zien en brengen we de vele mogelijkheden om in de haven te werken in beeld. In de Rotterdamse haven kom je de wereld tegen. Op en langs de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal zie je schepen en goederen van over de hele wereld en op de Landtong een uniek natuur- en recreatiegebied.  Bovendien vieren we met elkaar het 40-jarig jubileum van de Wereldhavendagen.

Bezoek de spectaculaire havenexpositie, nu met nieuwe app. Bestuur de politieboot ,of binnenvaartschip, wees procesoperator op de raffinaderij, speel het energiespel en test de elektronische “geurneus”. Doe spannende proefjes in het chemielab. Of neem virtueel alvast een kijkje in de “Blankenburg tunnel”. Verbaas je tijdens de “Beroepen Catwalk” over de vele havenberoepen en opleidingen. Laat je zintuigen prikkelen in een “Virtual Reality-beleving”en maak je eigen VR-bril om mee naar huis te nemen.

Buiten is er ook van alles te beleven! O.a. ”de alles is techniek experience”,  drones, model- en helikoptervluchten, knuffelbeervliegen. Struinen over de Landtong of een bezoek brengen aan de Groene Poort, De Energiebus, mountainbiken, de haven schilderen, een ponyrit maken en nog heel veel meer. Bovendien is er live muziek Kortom: Een werelds dagje uit voor jong en oud!

Programma zaterdag 2 en zondag 3 september( 09.30-17.00 uur)

 • Spannende havengames en “Beroepen Catwalk” op de EIC-havenexpositie
 • Virtual reality en maak je eigen “VR-bril” in het Technolab, “ spannende” proefjes in het Chemielab
 • “Alles is Techniek Experience” over haven en techniek (OTIB), De Energiebus (zonnepanelen, windmolens en biomassa)
 • Presentatie Blankenburgverbinding (Rijkswaterstaat)
 • Spectaculaire drones, model- en helikoptervluchten, knuffelbeervliegen (Modelvliegclub EMCR)
 • Struintochten (IVN),Groene Poort, spelen met het getij (Stichting ARK),
 • mountainbiken (WMV Rozenburg), ponyritten (Ruitervereniging Rozenburg), zeeverkenners (Scouting Albert Schweitzer Rozenburg)
 • Schepen spotten aan de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal
 • Maak je eigen verf en doe vervolgens  de schilderworkshop “wereldse haven”
 • Modelbootjes besturen in de vijver en bouw je eigen havenkraan (Focus)
 • Optreden shantykoor “de Spuigasten” (op zondag)
 • Havengastheer Dave van der Wal

ervoer over water. Voor de bezoekers is een pendelboot met de Waterbus beschikbaar tussen Rotterdam, Vlaardingen en EIC in Rozenburg vice versa, waarbij je vanaf het water een prachtig beeld van de haven krijgt. Voor informatie over vaartijden, opstappunten, tarieven en reserveren: www.waterbus.nl

Dienstregeling, prijs en reisinformatie

Route               : Rotterdam Erasmusbrug – Vlaardingen – EIC Rozenburg vice versa

Haltes              : Waterbus steiger Willemskade – Waternet steigers Vlaardingen en Rozenburg

Dagen              : Zaterdag 2 en zondag 3 september 2017

Vaartijd           : 1 uur en 20 minuten enkele reis Rotterdam-EIC, 15 minuten Vlaardingen-EIC

Tarief               : Rotterdam–EIC € 4,50 retour (geen enkele reis), kind t/m 3 gratis

Tarief               : Vlaardingen–EIC € 2,50 retour (geen enkele reis), kind t/m 3 gratis

Verkoop          : Reserveren aanbevolen (heen- en terugreis), www.waterbus.nl

Informatie       : www.waterbus.nlwww.wereldhavendagen.nlwww.eic-mainport.nl

Verkoop Reserveer uw plek door te mailen naar haven@waterbus.nl , vermeld in deze e-mail uw (voor)naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt reizen. Kies alstublieft ook uw afvaartijden uit, dan kunnen we een plekje reserveren op een bepaalde afvaart.

EIC en een aantal verenigingen actief op de Landtong in Rozenburg organiseren dit evenement als onderdeel van het Maritiem Weekend van de Wereldhavendagen.

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29