McPort Event brengt havenberoepen- en opleidingen in beeld

Op 14 en 15 november vond weer het jaarlijkse McPort Event plaats . Ca. 1000 leerlingen uit de bovenbouw van vmbo/havo/vwo van 24 scholen uit de regio Rijnmond bezochten de haven en het EIC. Ze gingen aan de aan de slag met een afwisselend havenprogramma met als doel oriëntatie op vervolgopleidingen en beroepen. Bijna alle regionale opleidingen mbo/hbo/wo waren op de beroepen- en opleidingenmarkt aanwezig. Ook de 10 aanwezige bedrijven kregen veel leerlingen  aan hun stand. De “beroepen challenge” waar medewerkers van havenbedrijven onder leiding van Dave van der Wal vertelden over hun beroepen werd druk bezocht. Bovendien was er dit keer de nieuwe spannende Kahootquiz waarbij de leerlingen tot het uiterste getest werden op hun havenkennis. En last but not least  werden enthousiast meegedaan met de workshops chemische reacties droogijs, 3D- printen, de maintenance carrousel  en de  techniekexperience.

Het McPort Event wordt georganiseerd door EIC i.s.m. met het bedrijfsleven (de bedrijven en de opleidingsfondsen OTIB en OOM) en de opleidingen in de regio. Het bedrijfsleven ondersteunt het McPort Event financieel waardoor de deelnemende scholen dit programma kosteloos aangeboden kregen. Belangrijk voor leerlingen, bedrijven en scholen, want er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om in de haven en industrie te werken.

Ga Terug

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29