De bouw van de A24/Blankenburgverbinding officieel van start!

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft maandag 17 september bij het EIC in Rozenburg aan de zuidoever en bij het Oeverbos in Vlaardingen aan de Noordoever het officiƫle startsein gegeven voor de aanleg van A24/Blankenburgverbinding.

De nieuwe Rijksweg zorgt voor meer mobiliteit en bereikbaarheid. Verder zorgt het kwaliteitsprogramma Nieuw Waterland voor een pakket aan maatregelen voor natuur, water, recreatie en geluid. Naast deze belangrijke impuls voor de infrastructuur wordt gewerkt aan meerwaarde t.a.v. werkgelegenheid, bedrijvigheid, recreatie & toerisme en onderwijs & educatie. Hiervoor is het platform Lokale Economie en Maatschappij ( LEM) opgericht waar EIC aan deelneemt. Voor onderwijs en educatie is de bouw van de tunnel een uitgelezen kans om jongeren te interesseren voor techniek en technologie.

Via het project Port Rangers, Technasium opdrachten, stages, presentaties en bezoeken aan de bouwplaats maken jongeren kennis met de techniek en technologie van de Blankenburgverbinding.

Ga Terug

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29