Leerlingen ontwerpen “de Haven van de toekomst”

Afgelopen vrijdag was de afronding van het Erasmus Science Programme (ESP)op de Erasmus Universiteit.

Via ESP maken leerlingen in de onderbouw van het VWO en Gymnasium kennis met de universitaire wereld. De leerlingen hebben zich de afgelopen 6 maanden gebogen over het thema de “Haven van de toekomst”. Ook hebben zij een bezoek gebracht aan de haven en het EIC. Na een openingswoord van Cees Alderliesten van Deltalinqs presenteerden de leerlingen hun onderzoeks- en ontwerpresultaten.

Bv. over haalbaarheid van het klimaatakkoord van Parijs, energie maken uit zout water, transport meer rendabel en milieuvriendelijk, duurzame oplossingen voor plastic flessen en de relatie tussen koopgedrag en het wel of niet dalen van CO2 uitstoot. 9 leerlingenteams afkomstig van Melanchthon Bergschenhoek, Guido de Brès, Calvijn “Groene Hart” en Bonaventura College namen deel. De leerlingen( ca. 60) zijn begeleid door studenten van de EUR. De leerlingen kwamen met verrassende en realistische oplossingen.

En zeker zo belangrijk: uit alles bleek dat zij graag een bijdrage willen leveren aan de oplossing van het energietransitie vraagstuk in de Rotterdamse haven. ESP thema “ haven van de toekomst” is een samenwerking tussen Wetenschapsknooppunt EUR en EIC. Aan het einde van de bijeenkomst kregen de leerlingen een ESP certificaat uitgereikt.

Ga Terug

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29