“Kort Meevaren”: enthousiaste jongeren op zeilschip de Eendracht

Het project “Kort Meevaren” van de stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Waterbouw (O&Ofonds Waterbouw) stelt zich doel jongeren te interesseren voor beroepen in de maritieme sector. Het gaat om unieke kennismakingsstages voor jongeren aan boord van schepen.

EIC heeft op verzoek van het O&O fonds Waterbouw  scholen uit ons netwerk  benaderd voor deelname aan het project. Voor ca. 200 leerlingen en hun docenten uit de bovenbouw van havo, vwo, gymnasium uit de Rijnmond regio en de mbo opleiding infra betekende dit afgelopen week een bijzondere ervaring van een dag op het zeilschip De Eendracht.

Voorafgaand aan deze dag kregen de leerlingen op school een gastles. En daarna gingen de leerlingen  op stage. De ene groep van Rotterdam naar Scheveningen en de andere groep andersom.

De leerlingen gingen aan de slag op De Eendracht en voerden diverse taken uit. Bv. Werken met de lier, zeil zetten, knopen maken, diverse werkzaamheden op de brug, zoals zelf aan het roer staan, ontmeren en afmeren.

Dit alles onder begeleiding van de bemanning van de Eendracht die bestond uit 20 professionals en trainees. Een dag om nooit meer te vergeten voor de leerlingen en een uitstekende manier om zich te oriënteren voor hun verdere opleidings- en beroepskeuze.

Ga Terug

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29