Geslaagde gidsendag

Op 13 juni jl vond de tweede EIC-gidsendag van dit jaar plaats. Jaarlijks worden er 4 georganiseerd. Doel is gidsen bij te praten over actuele ontwikkelingen in de haven, bij bedrijven, in het onderwijs, onderlinge uitwisseling tussen de gidsen en de dagelijkse gang van zaken van het EIC havenprogramma.

Dit keer stond in de ochtend een bezoek aan het Rail Service Center op het programma, een van de 55 excursiebedrijven waar EIC mee samenwerkt. Iris Stam contactpersoon bij RSC leidde rond over de moderne intermodale railterminal en praatte de gidsen bij over de te gebruiken rijroutes. Daarna ging het richting Koninklijke Roeiersvereniging de Eendracht(KRVE).

Manuela Frerichs hield een inspirerend verhaal over de volle breedte van  bedrijvigheid, die veel meer behelst dan aanmeren en afmeren van schepen. De roeiers zijn naast oren en ogen van de haven ook volop bezig met innovaties die wereldwijd worden erkend en ingezet. Daarna volgde de lunch op het EIC in de vertrouwde kombuis met  info over het havenprogramma. In de middag werd een bezoek gebracht aan DFDS in Vlaardingen, een van de nieuwe excursiebedrijven. Melissa Varga vertelde over de werkzaamheden van DFDS, de te volgen route en de gidsen konden op een van de schepen een demonstratie bekijken over het vastzetten van een trailer in het schip. Kortom allerlei wetenswaardigheden die gidsen gebruiken om jongeren te interesseren voor de Rotterdamse haven en industrie. Het EIC werkt met vrijwillige gidsen.

Interesse om gids te worden, neem dan contact op met Marianne van Gastel, hoofd excursies. 0181296029 of mail naar m.vangastel@eic-mainport.nl

Ga Terug

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29