Excursie

Aanmelding EIC-excursie haven en industrie
Beleef het Rotterdamse haven- en industriegebied!
Excursies zijn een uitstekend middel om een goede indruk te krijgen van wat zich in de haven afspeelt en ook welke kansen er liggen voor een toekomstige opleiding of baan.

Jaarlijks bezoeken vele duizenden scholieren en studenten de haven. Vul het aanmeldformulier (zie hieronder) daarom tijdig in. Wij maken en bespreken vervolgens met u een programma op maat. Ook kunt u kiezen uit uiteenlopende themabezoeken, sectoren/branches of te bezoeken bedrijven. U kunt uw excursie vooraf laten gaan door een gastles van een medewerker uit de haven of industrie.

Grote groepen
Op verzoek van de haven- en industriebedrijven delen we onderwijsgroepen die uit meer dan 30 personen bestaan meestal op. Zo krijgt iedereen een goed beeld en blijft de groep hanteerbaar. Soms impliceert dit dat we -  op kosten van het EIC  – daarbij zelf, vanaf het startpunt van de excursie in Rotterdam een extra bus inzetten. Wij bespreken dit vooraf met u.  Uw school verzorgt dan zelf de groepsindeling. De bus van de onderwijsinstelling blijft van het begin tot het einde van de excursie ter beschikking. Iedere deelnemer moet een zitplaats in de bus hebben. “Volgauto’s” zijn niet toegestaan.

Hou bij de voorbereiding van de excursie met het volgende rekening:

* Veiligheid staat in de haven voorop en een indentiteitsbewijs is verplicht. Haventerreinen zijn zwaar beveiligd; de controle is streng. Voorkom teleurstelling en draag daarom tijdens de excursie altijd een indentiteitsbewijs (ID-kaart, paspoort, rijbewijs) bij u.

* Stuur de nummers van de indentiteitsbewijzen (geen bsn-nummers) van uw scholieren/studenten en begeleiding tijdig door naar het EIC.

* Indien uw leerlingen een bezoek brengen aan onze havenexpositie, maken wij u erop attent dat de leerlingen gebruik moeten maken van hun eigen mobiele telefoon. Voorkom teleurstelling en zorg dat de mobiele telefoons volledig zijn opgeladen. Op de havenexpositie wordt namelijk gewerkt met een app.

* De kosten van de excursie, inclusief een havengids en het bezoek aan de EIC – havententoonstelling bedragen € 8,75 per deelnemer voor een dagprogramma en € 5,75 voor een halve dag. U ontvangt hiervoor achteraf een factuur. We gaan daarbij uit van het aantal vooraf opgegeven deelnemers.

* Het huren van een bus is voor rekening van de onderwijsinstelling.

* EIC Mainport Rotterdam heeft een eigen restaurant ‘De Kombuis’. Hier zijn broodjes, frisdrank, koffie, thee en snacks voor eigen rekening te verkrijgen.

Klik hier voor het aanmeldformulier voor havenexcursies.

Let op:
Na verzending van het formulier moet u het volgende bericht te zien krijgen:
Bedankt voor het aanmelden! U zult spoedig mogelijk antwoord krijgen.

Krijgt u dit niet, neem dan contact op met het EIC (0181-296029). Dan helpen wij u verder.

ID-NUMMERS TIJDIG OPSTUREN S.V.P. (GEEN BSN-NUMMERS)

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29