Gastlessen / World Port Master Class

Gastlessen geven de haven een gezicht!

Mainport Rotterdam, energie, duurzaamheid, transport & logistiek, water- en luchtkwaliteit, industrie, internationale handel, globalisering…. Allemaal lesstof die het reilen en zeilen van de Rotterdamse haven raakt.
Gastlessen door werknemers of werkgevers uit de haven blijken een prima en heel  levendige manier om de lesstof op een andere wijze over het voetlicht te brengen. In de haven werken specialisten op ieder vlak. Mannen en vrouwen, ervaren én ook jonge medewerkers die nog niet zo heel veel jaar geleden zelf in de schoolbanken zaten. Velen van hen maken zich graag vrij om in  hun werktijd een uurtje voor de klas te staan. De haven komt op die manier dichterbij en krijgt zo een gezicht. Dat kan leerlingen helpen bij hun oriëntatie op een vervolgopleiding of een toekomstige baan.

Deze gastlessen noemen we ‘World Port Master Class’: ze zijn er voor iedere onderwijsvorm, vanaf groep 7/8 van het basisonderwijs. In principe gaat het om scholen binnen Rotterdam/Rijnmond. Na afloop ontvangt iedere deelnemer aan de masterclass een certificaat.

Klik hier voor het aanmeldformulier
Stuur uw aanmeldformulier tijdig in: bij voorkeur al een maand voordat de gastles moet plaatsvinden.

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29