Laboratorium

Met een witte jas aan het EIC-lab in

 

Naast havenexcursies en de permanente tentoonstelling beschikt het EIC over een eigen laboratorium: het EIC-havenlab. Het lab vormt een prima aanvulling op een bezoek aan een olieraffinaderij – denk aan Shell, BP, Esso of Q8-  of aan de chemische industrie, zoals Huntsman, Lyondell of  Air Products. Daar kunnen scholieren om veiligheidsredenen eigenlijk alleen maar KIJKEN naar wat er in een laboratorium zoal gebeurt en krijgen ze uitleg. In het EIC-lab daarentegen mogen  scholieren in witte jas onder begeleiding allerhande proefjes DOEN. Van tandpasta en haargel maken tot oogschaduw, een energiedrankje en badzout of een t-shirt verven. Voor de allerkleinste bezoekers: bellenblaas maken.

Inhoudelijke support ontvangt het EIC daarbij van de Stichting C3 (chemie-communicatie) en de VNCI. Het enthousiasme achteraf is bij de jonge bezoekers enorm. 

Het EIC-lab is er schoolklassen en sinds kort  -als experiment- ook als originele locatie voor kinderfeestjes met een chemisch thema.

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29