Portrangers

Scholen uit de stad Rotterdam kunnen zich t gratis aanmelden voor het havenprogramma Port Rangers. Een kans voor basisschoolleerlingen van groep 6 of 7 om kennis te maken met de Rotterdamse haven en echte Port Rangers te worden. Ook in komend schooljaar is er de keuze uit twee lespakketten, Haven Taaltrip of Steurtocht door de haven en bestaat uit een excursie en bijbehorend lesmateriaal. Het lespakket de Steurtocht legt meer nadruk op techniekonderwijs op de baissschool.

Meer informatie over Port Rangers en over aanmelden is te lezen op de Portrangers website klik hier

De gemeente Rotterdam, de ondernemersvereniging Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam zijn de initiatiefnemers van dit programma. Zij maken de uitvoering ervan de komende jaren mogelijk. Port Rangers is ontwikkeld in afstemming met een aantal enthousiaste basisscholen.


Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29