Havenexpositie

Het EIC-gebouw op de Landtong Rozenburg heeft een interactieve havenexpositie. Daarbij maken de leerlingen gebruik van een app, waarbij op hun onderwijsniveau vragen zijn opgenomen. De leerlingen/studenten werken hierbij met hun eigen mobiele telefoon. Docenten krijgen van te voren de vragenlijst (en antwoorden) per mail toegezonden. Na afloop ontvangen leerlingen en docenten de resultaten. Jongeren maken daar kennis met de verschillende sectoren, werkzaamheden en beroepen in de haven op een speelse en interactieve wijze door middel van simulaties, games en presentaties. Denk bijvoorbeeld aan:  een patrouilleboot van de zeehavenpolitie, een baggersimulator. Het veiligheidsspel laat zien dat veilig werken in de Rotterdamse haven voorop staat. Bovendien kan je meemaken hoe het is om op een containerkraan te werken. Verder kom je veel te weten over de overslag van papier, de olieraffinage en – opslag, pijpleidingen, en de werking van de Maeslantkering.

Beroepsfilmpjes geven een beeld van het werk van de zogenaamde ‘nautische dienstverleners’. Dat zijn de loodsen, slepers, cargadoors en de roeiers. Ook de we-nose van milieu en veiligheid ontbreken niet op de expositie. De EIC-expo is tot stand gekomen met medewerking van een groot aantal bedrijven en wordt doorlopend vernieuwd.

Met een bezoek aan de havenexpositie is het mogelijk extra doe-activiteiten bij te boeken in het chemie- of technolab. De leerlingen kunnen hier chemische proefjes en technische opdrachten uitvoeren.

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29