Thema-excursies

1. Maritiemestage waterbouwsector (havo / vwo klas 4 en 5)

Zo’n 250 leerlingen van middelbare scholen hebben hun klaslokaal verruild voor een dagje maritieme stage aan boord van het opleidingszeilschip Eendracht. Dit voorjaar al gingen de eerste groepen scholieren aan boord en eind deze maand volgden wederom enkele klassen uit de regio Rijnmond. De stage is een initiatief van de SOOW – het opleidingsfonds van de waterbouwbranche, in samenwerking met EIC Mainport Rotterdam, de ´havenexcursiefabriek’.

De waterbouwsector, waartoe onder meer de baggerwereld behoort, wil jongeren al op vroege leeftijd, vanaf 15 /16 jaar,  laten kennismaken met het werken op, met en aan het water.

Tijdens de stagedag nemen de scholieren een kijkje in het infocentrum FutureLand en rijden over de moderne ECT containerterminal. Via de steigers van de MOT-olieterminal op de Maasvlakte gaan ze vervolgens aan boord van de driemaster Eendracht. Te midden van binnenlopende en uitvarende zeeschepen varen ze vervolgens het zeegat uit en krijgen toelichting op de aanleg van de Tweede Maasvlakte. Havengidsen van het EIC begeleidden de groepen.   

Volgend jaar en ook in 2013 zullen wederom enkele honderden scholieren de kans krijgen om het toekomstige havengebied (mogelijk hun latere werkterrein) vanaf het water en ‘onder zeil’ te bekijken. Aan de waterbouwstage gaat steevast een gastles van iemand uit de branche vooraf om de scholieren alvast een eerste indruk van de sector te geven. 

Docenten of decanen die nu al geïnteresseerd zijn kunnen hun klas voor 2012 en 2013 (zowel voorjaar als najaar) alvast voorlopig opgeven via: info@eic-mainport.nl .

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29