Gidsen

EIC Mainport Rotterdam beschikt over een team van 45 vrijwillige gidsen. Het zijn veelal oud werknemers uit het Rotterdamse haven en industriegebied of mensen uit het onderwijsveld. De gidsen begeleiden scholieren en studenten tijdens hun (bus)excursie door de haven. Ze vertellen over heden, verleden en toekomst van de haven. Naast deze ‘buiten’-gidsen zijn er ook ‘binnen’-gidsen. Een binnengids geeft toelichting op de expositie, helpt leerlingen studenten bij vragenbeantwoording.


De kwaliteit en de kennis van de gidsen houden we op peil door maandelijkse informatiebijeenkomsten en werkbezoeken naar excursiebedrijven en door veel te lezen over de haven. Ook via een periodiek gidsgesprek houden we oog op de kwaliteit. Een team van vier gidsenadviseurs (vrijwilligers) ondersteunt het EIC in gidsen-aangelegenheden.

Gids worden?
Geïnteresseerd in een vrijwilligersbaan als gids? Neem contact op met Marianne van Gastel, 0181-296029; email: m.vangastel@eic-mainport.nl . Gidsen komen binnen als aspirant-gids en kunnen na het goed doorlopen van een trainingsprogramma van enkele maanden doorgroeien om uiteindelijk als volwaardig havengids zelfstandig op de bus te gaan.

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29