Routebeschrijving

Vanaf A16 (Brienenoordbrug) of vanuit Dordrecht en vanaf de A4 ( Beneluxtunnel) de A15 nemen en de borden Europoort volgen.
Neem afslag 13 (Rozenburg/Pothof, havennummers 5225 – 5600).
Vervolgens rechtsaf onder het spoorviadukt door. Bij de T-splitsing linksaf . Bordjes Landtong Rozenburg volgen. Doorrijden tot T-splitsing bij het Calandkanaal. Hier rechtsaf langs kanaal rijden over de Noordzeeweg. EIC Mainport staat hier al aangegeven. Vervolgens 2,3 km langs kanaal rijden.
Tot groene hectometerpaal 2,3 met aan de rechterkant een groene boei en het bordje met havennummer 5325.
Hier rechtsaf en uitrijden tot op de parkeerplaats voor het EIC.
Tip: volg de havennummers

Elk bedrijf en elke locatie in de Rotterdamse haven heeft een havennummer. De nummers lopen van oost naar west. Op de noordelijke (rechter) rivieroever lopen de nummers van 100 tot 1000, op de zuidelijke (linker) rivieroever van 1000 tot 9900.
De havennummers zijn terug te vinden op de bewegwijzeringsborden, langs alle wegen in en rond de Rotterdamse haven. Weet u het havennummer van het bedrijf , dan kunt u de aanwijzingen op de borden volgen. Bij de ingang, loods of hek van uw bestemming vindt u het havennummer terug.
Voor het EIC: volg vanaf de A15 de borden met havennummer 5325.

Openbaar vervoer
Wie met openbaar vervoer komt, rijdt met de trein naar station Maassluis, vanaf hier tien minuten lopen naar de pont Maassluis-Rozenburg en, eenmaal van de pont rechtsaf en circa 20 minuten langs het water lopen tot aan de oranje ponton . Het langwerpige grijze gebouw met plat dak is het EIC

Excursie Maasvlakte

Het EIC organiseert unieke busexcursies met bezoeken aan bedrijven in het haven- en industriegebied, diverse uitzichtpunten, en een bezoek aan de havenexpositie van het EIC. Trek voor een excursie gerust een hele schooldag uit, want het havengebied is 45 kilometer lang. Heel populair is een excursie naar Maasvlakte 2 en het Infocentrum Futureland over dit in aanleg zijnde nieuwe haven gebied. Voor een voorbeeld - excursieprogramma: klik hier

Onderwijsmateriaal

Download hier de app Haven in cijfers

Contactgegevens

Bezoekadres:
Noordzeeweg 6
3181 ML Rozenburg
Havennummer 5325

Openingstijden:

08:30 - 17:00 uur
Zaterdag en zondag gesloten
Faxnummer: 0181 - 21 95 90
E-mail: info@eic-mainport.nl

Telefoonnummer:
0181 - 29 60 29