• Energietransitie wint de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd 2020-2021
  23-07-2021
  De Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd daagt scholieren uit om na te denken over relevante vraagstukken binnen de maritieme sector, haven en industrie. Dat is deze vijfde editie weer uitermate goed gelukt.
  Lees verder

 • Havenbedrijf Rotterdam bouwt nieuw centrum over de haven
  07-06-2021
  Havenbedrijf Rotterdam gaat een nieuw havenervaringscentrum (HEC) bouwen op Maasvlakte 2. Het centrum is de opvolger van FutureLand.
  Lees verder

 • Michiel Breijs benoemd tot manager EIC als opvolger Mary Dotsch
  31-05-2021
  Michiel Breijs (44) treedt per 1 augustus in dienst als nieuwe manager van het Educatief Informatie Centrum (EIC) in Rozenburg. Hij volgt in die rol Mary Dotsch op, die per 1 juni met pensioen gaat.
  Lees verder

 • Jongeren maken kennis met de Wereld van de Procestechniek
  22-02-2021
  Jongeren maken kennis met de Wereld van de Procestechniek In de landelijke week van de Procestechniek (15-19 februari) maakten ruim vijfhonderd jongeren kennis met de sector Proces en Maintenance. Twaalf verschillende scholen uit de regio namen deel en dertien bedrijven[1] verleenden hun medewerking.
  Lees verder

 • Maritime & Mainport profielwerkstukkenwedstrijd
  08-06-2020
  Netherlands Maritime Technology heeft de afgelopen vier jaar, in opdracht van het NISS (Stichting Ondersteuningsfonds Nationaal Instituut voor de Scheepvaart en Scheepsbouw), met plezier de profielwerkstukkenwedstrijd georganiseerd vanuit het maritieme cluster. Dit gaat veranderen!
  Lees verder

 • Ontdek de Rotterdamse haven met LOB opdrachten
  20-05-2020
  Vanwege het coronavirus vinden op dit moment nog geen excursies naar de Rotterdamse haven plaats. Veel leerlingen gaan niet naar school en werken met afstandsonderwijs.
  Lees verder

 • Ondertussen in de haven
  20-04-2020
  Waar leerlingen zoveel mogelijk lessen vanuit huis volgen, is de Rotterdamse haven volop in beweging. In de havensectoren wordt meestal continu gewerkt, ook in tijden van crisis.
  Lees verder

 • Tijdelijke stop EIC-excursies in verband met het Coronavirus
  16-03-2020
  Tijdelijke stop EIC-excursies in verband met het Coronavirus In verband met het Coronavirus vinden er in principe tot en met 6 april geen havenexcursies plaats. Normaal gesproken is juist deze periode ontzettend druk bij het EIC.
  Lees verder

 • Techmission010 bij RDM HighVoltage-LAB
  10-03-2020
  Op 11 en 12 maart nemen Rotterdamse leerlingen uit het tweede leerjaar van het VMBO, HAVO en VWO een kijkje achter de schermen bij het RDM HighVoltage-LAB. Techmission010 is een spannende en leerzame ervaring voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs die voor hun profielkeuze staan.
  Lees verder

 • Jongeren nemen kijkje in de wereld van de procestechniek
  27-01-2020
  Afgelopen week (20-24 januari) stond in het teken van de Week van de Procestechniek. In de regio Rijnmond gingen ca.
  Lees verder