EIC Logo 1996 876 x 485

Het Educatief Informatiecentrum Mainport Rotterdam (EIC) is 30 december 1993 opgericht met als doel om de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt te verbeteren. We doen dit nog steeds, door jongeren kennis te laten maken met de Rotterdamse haven en de vele mogelijkheden om er te werken.

eic luchtfoto 1997 1750 x 1386

 

Het EIC is gestart in het gebouw van de Energie Centrale Zuid-Holland op de Maasvlakte, met 6 bedrijven die de poorten openden voor bedrijfsbezoeken. Veel havengerelateerde bedrijven ondertekenden het belang van goede voorlichting op het gebied van opleiding en de snel veranderende behoefte aan goed geschoold personeel, en sloten zich aan. In 1997 verhuisde het EIC naar een eigen gebouw op de Landtong in Rozenburg, in het hart van het Rotterdamse havengebied. Dit nieuwe gebouw bood tevens ruimte voor een interactieve havententoonstelling en vergadercentrum.

Scan gebouw 2 1750 x 1000

Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam waren de initiatiefnemers van het EIC. Zij maken, samen met het onderwijsveld en de gemeente Rotterdam, nog steeds deel uit van het huidige stichtingsbestuur. Samen met de bedrijven zorgt het EIC-team ervoor dat de Rotterdamse haven zichtbaar is en jongeren hun talenten kunnen ontdekken.