Wij bieden educatieve havenprogramma’s aan die aansluiten op de diverse onderwijs doelgroepen en hun belevingswereld. Samen met u stellen wij een programma samen wat aan uw eisen voldoet.


Hiervoor werken wij samen met meer dan 60 bedrijven in de haven die hun poorten open stellen om jongeren te ontvangen. De begeleiding van de havenprogramma’s wordt gedaan door een team van 55 gidsen (voormalige medewerkers uit de haven en industrie), samen met medewerkers van bedrijven en het EIC.

button

Hoe werkt het?

Onder begeleiding van onze havengidsen start de excursie in de Waalhaven, het tijdstip spreken wij samen af. Een van onze havengidsen zal de deelnemers tijdens deze dag begeleiden en geeft tijdens de busrit toelichting over het havengebied, de sectoren, werkzaamheden en beroepen in de Rotterdamse haven. Vervolgens krijgen jullie een rondleiding bij één of twee bedrijven in de haven.

Het is mogelijk om op onze locatie te pauzeren in de Kombuis, en daarna een bezoek te brengen aan de interactieve havenexpositie. Deelnemers gebruiken daarbij hun eigen mobiele telefoon om de vragen te beantwoorden op de expositie. De vragen worden op onderwijsniveau ingesteld en als begeleider ontvangt u hiervan de resultaten.

Het programma wordt samengesteld door een keuze te maken uit de volgende onderdelen:

Weten hoe een excursie past binnen de lesprogramma's? Bekijk dan de havenprogramma's.
Veelgestelde vragen bij excursies, klik hier

Programma en kosten

Onderdelen

Kosten p.p.

Programma hele dag: bestaat uit twee bedrijfsbezoeken en een bezoek aan de Havenexpositie

€ 8,75

Programma halve dag: bestaat uit één bedrijfsbezoek en een bezoek aan de Havenexpositie                              

€ 5,75

Los bezoek aan Havenexpositie

€ 3,00

Doe-activiteit in het techno- of chemielab

v.a. €1,75

Bezoek aan Futureland  in overleg met programma  EIC

 

Een vaartocht met de Fast Ferry

v.a € 2,60

“Hallo Haven Les Box”  in combinatie met havenexcursie

gratis

Extra opties

Indien er tijd is binnen uw programma is het ook mogelijk om Maasvlakte 2, de Maeslantkerking & uitkijktoren Paal 83 te bezoeken, of een rondrit te maken door het haven- en industriegebied met diverse interessante uitkijkpunten.

Voor het MBO, HBO en WO kan het EIC ook een casus en/of een gastspreker aanbieden.

U kunt kiezen voor een havenbrede excursie of deze toespitsen op sectoren zoals industrie, maritiem, logistiek en overige dienstverlening. Ook voor een speciaal thema kunt u bij ons terecht (bijvoorbeeld een Energytour). Wij stellen samen met u graag een programma samen dat aan uw wensen voldoet!

Lees hier hoe een leerling een dag bij het EIC ervaart.

 

button