De Rotterdamse haven in energietransitie 

Om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen, zijn er voor de industrie, het transport en de logistiek nieuwe technologieën nodig.  

De Rotterdamse haven is heel belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart. Maar milieu en natuur zijn dat ook. Daarom wil de haven een schone en groene haven zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. De Rotterdamse haven is volop bezig met energietransitie. Het is belangrijk om nieuwe technologieen te vinden voor de industrie, het transport en de logistiek, om een CO2 neutrale haven te worden en concurrerend te blijven. Het staat hoog op de havenagenda om op een andere manier met energie om te gaan, door te verminderen, te vervangen of  te hergebruiken. Het is een uitdaging waar hard aan gewerkt wordt. 

Voorbeeldvragen: Wat zijn alternatieven voor fossiele brandstoffen en aan welke eisen moeten die voldoen? Hoe kan restwarmte uit de industrie een energiebron zijn voor andere bedrijven en gebruikers? Helpt invoering van CO2 belasting om uitstoot van CO2 te verminderen?

Download hier de reader voor uw leerlingen en help ze op weg. 

PDF

Profielwerkstukkenwedstrijd!

Leerlingen doen onderzoek naar innovaties voor digitale systemen, energiezuinige transportmogelijkheden of de toekomst van technische beroepen? Zij maken kans op grote prijzen, als zij zich aanmelden voor de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd 2020-2021!

Prijzen

De beste drie profielwerkstukken van beide thema’s Maritime & Mainport ontvangen een geldbedrag.

  • 1e plek: €2.000,-
  • 2e plek: €1.250,-
  • 3e plek: €750,-

Hier vindt u het aanmeldformulier De gegevens die de leerling invult gebruiken wij alleen voor correspondentie rondom de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd.