De neus van de haven 

De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. De haven is enorm belangrijk voor de Nederlandse economie, maar de haven moet natuurlijk ook een prettige en veilige plek blijven voor alle mensen die wonen, werken en leven in en rond de haven. Maar soms is dat lastig. Denk bijvoorbeeld aan geluidsoverlast, of vieze geuren.

Deze les gaat over geuren. Vieze geuren én gevaarlijke stoffen opsporen vóórdat omwonenden er last van krijgen. Daar gaat het bij We-nose om.

De les is ontwikkeld voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en kan ook gebruikt worden voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Naar eigen inzicht kunt u onderdelen van het lesmateriaal gebruiken voor beide doelgroepen. De opdrachten van het werkblad kunnen individueel, in groepjes of klassikaal behandeld worden. De les wordt idealiter ingezet als voorbereiding of terugkoppeling op een bezoek aan het EIC Mainport Rotterdam, het informatiecentrum in de haven van Rotterdam. Daar komen leerlingen van alles te weten over de haven. In het EIC staat ook een echte neus van de haven, om te bekijken en uit te proberen!

Klik op de onderstaande ZIP om het pakket te openen en klik rechtsboven op het pijltje om het pakket te downloaden

ZIP